Dezvoltarea personala

Dezvoltarea personală înseamnă a ne bucura de viaţă în timp ce luăm decizii zilnice conştiente legate de tot ceea ce facem. Dezvoltarea personală înseamnă a avea mai mult control asupra propriilor noastre acţiuni şi emoţii şi a rămâne motivat indiferent de situaţia sau mediul în care ne aflăm. Te învaţă să devii mai productiv şi mai eficient în ceea ce faci şi să rămâi centrat pe ceea ce contează cu adevărat în viaţa ta.

Dezvoltarea personală se referă la dezvoltarea carierei, a abilităţilor interpersonale, managementul eficient al timpului, identificarea valorilor personale, stabilirea scopurilor personale, modificări comportamentale, autoevaluare, îmbunătăţirea propriilor capacităţi.

Dezvoltarea personală se adresează tuturor, pentru că ne învaţă tacticile de succes pe care le putem aplica pentru a ajunge la potenţialul nostru maxim. Managementul timpului este un subiect pe care cu toţii îl elaborăm într-un anumit punct al vieţii noastre. A şti cum să ne gestionăm timpul înseamnă a reduce nivelul de stres, a ne simţi mai împliniţi, a ne creşte încrederea în sine, a avea relaţii de durată, a avea posibilitatea de a intra în contact cu sinele interior.

Unul din cei mai importanţi paşi în planul dezvoltării personale este stabilirea unui plan, respectiv scrierea intenţiilor, ceea ce ai realizat până acum, ce doreşti să faci mai departe, stabilirea datelor limită.

Pe de altă parte, dezvoltarea personală se referă la schimbarea tiparului de gândire tradiţional. Uneori este dificil să ne aventurăm în a face ceea ce ne place să facem, dacă alte lucruri par mai “solide” în aparenţă. Uneori ne este teamă să facem ceva diferit doar pentru că este ceva nou, sau pentru că am putea greşi.

Imaginea de sine face şi ea parte din ceea ce suntem şi de felul în care ne vedem pe noi înşine. Nu este indiferent cine credem că suntem, şi ce presupunem despre noi că am putea face. Dezvoltarea personală ne ajută să vedem felul în care propria noastră imagine ne afectează.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s